Wit marmer

Samen wit marmer maken

Hoe leuk is het om je eigen marmer te kunnen schilderen. Vroeger leerde ongeveer elke huisschilder het ambacht om imitatiemarmer te schilderen. Nu is er bijna geen scholing meer voor. Toch komt er steeds meer marmer terug in onze interieurs. Carrara (vernoemd naar de stad waar het vandaan komt) is een mooi en rustig marmer wat nog steeds uit de groeven in Italië gehaald wordt. Het was vroeger al erg geliefd bij Michelangelo die van dit witte goud de David maakte. Het zachtste marmer kwam van de buitenzijde en de hardste en witste soorten vanuit het binnenste van de berg. Met een excursie hebben we dit eens bewonderd. Dat is wel al weer een hele poos geleden maar de excursies zijn er nog steeds.

Wil je ook graag je eigen Carrara marmer leren schilderen. Dan hoef je daar niet meteen een hele opleiding voor te volgen. Als je weet welke verven je kunt gebruiken en hoe de opbouw is dan kom je met wat oefening al een heel eind. Om de techniek wat meer toegankelijk te maken heb ik een aantal zaterdagen ingepland om de stappen te doorlopen. Wil je hier graag aan deelnemen bekijk dan de mogelijkheden van Carrara marmer schilderen. Wie weet vind je het zo mooi dat je je eigen interieur er mee op gaat vrolijken. Prachtig op de stucwand van je keuken!